Kitap Okuma Yarışması

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı alınan karar gereği  İlçemizde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve geliştirmek için  ‘Okumak Güzeldir’ projesi kapsamında aşağıdaki seçili kitaplardan 6. 7. ve 8. sınıflara aşağıda belirtilen şartname ve takvim doğrultusunda kitap okuma yarışması düzenlenecektir.

16.02.2024 255

SORGUN KAYMAKAMLIĞI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUMA YARIŞMASI

YÖNERGESİ

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı alınan karar gereği ‘Okumak Güzeldir’ projesi kapsamında aşağıdaki seçili kitaplardan okuma yarışması düzenlenecektir. İlçemizde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve geliştirmek için aşağıda belirtilen şartname ve takvim doğrultusunda gerekli iş ve işlemler hassasiyetle yürütülecektir.

ŞARTNAME

1. Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilgili şube müdürü başkanlığında yarışma

komisyonları oluşturulacaktır.(Yasin YILMAZ)

2. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce tanıtım toplantılarının yapılması, yarışmaya katılımın arttırılması için her türlü elektronik ortam ve görsel materyallerden yararlanılacaktır.

3. Okul müdürlüklerince okulun tüm paydaşlarına tanıtımları yapılacak ve yüksek düzeyde katılım sağlanacaktır.

4. Yarışma Sorgun ilçesine bağlı resmi ve özel ortaokul öğrencilerini kapsamaktadır.

5. Yarışma, Ortaokul öğrencileri için oluşturulmuş olan ekteki listede bulunan kitaplardan

yapılacaktır. (Ek-1)

6. Yarışma sorularının sayıları ve süreleri aşağıdaki şekilde olacaktır:

Her kitaptan 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru olacaktır.

Ortaokul (6.7 ve 8.Sınıflar) 50 soru-60 dakika

Sorular 4 seçenekli olarak hazırlanıp soru sayısı kitaplara eşit olarak dağıtılacaktır.

7. Puanlama ve değerlendirmede yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Her bir doğru sorunun cevabı 5 puan olacaktır. Yanlış soruların cevabı doğru soruların cevabını götürmeyecektir.

8. İlçe bazında soru hazırlama ve değerlendirme komisyonları oluşturulacaktır. Puanlamayı ve değerlendirmeyi bu komisyon yapacaktır.

9. Sorular; öğrencilerin kitabı okuyup okumadıklarını ölçmeye yönelik olarak hazırlanacaktır.

10. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, okullar ilçe milli eğitim müdürlüğünce ödüllendirilecektir.

11. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenecek programda verilecektir.

12.Dereceye giren öğrencilere verilecek ödüller:

Yarışma birincisine: Çeyrek altın hediye edilecektir.

Yarışma ikincisine: Gram altın hediye edilecektir.

Yarışma üçüncüsüne: 1000 TL hediye edilecektir.

13. Yarışmada puan eşitliği olması halinde kura çekilecektir.

YARIŞMA KİTAPLARI

EK-2

YARIŞMA TAKVİMİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilgili şube